Berlitz – jezičko znanje i nivoi

 

Precizno odredite svoj jezički nivo

Berlitz je razvio standardizovan nivo jezičkih vještina za sve jezike. Naša procjena jezičke vještine određuje polaznikove sposobnosti i traženi nivo znanja za ostvarenje jezičkih ciljeva. Na kraju programa, procijenićemo polaznikov napredak prije nego što produži na viši stepen.

 

Berlitz Levels and CEFx1

Nivo 1 – Funcionalni nivo:

Možete razumjeti i koristiti poznate, svakodnevne izraze i jednostavne rečenice.  Možete se predstaviti i drugima postavljati jednostavna pitanja o njima.

 

Nivo 2 – Funcionalni nivo:

Možete razumjeti i komunicirati koristeći uopštenei jednostavne poruke. Možete razumjeti informacije koje su jasno izražene i voditi jednostavne razgovore.

 

Nivo 3 – Srednji nivo:

Možete razumjeti opšti kontekst razgovora o poznatim temama, kako u društvenim tako i u poslovnim situacijama. Možete započeti, održavati i završiti razgovor.

 

Nivo 4 – Srednji nivo:

Možete razumjeti informacije o poznatim temama u relevantnom kontestu i razgovarati o opštim temama. Možete uspostaviti profesionalne kontakte, te dati savjet i prijedlog.

 

Nivo 5 – Viši srednji nivo:

Možete razgovarati o različitim situacijama i temama. Možete objasniti i opisati stvari u kontekstu. Možete postavljati i odgovarati na pitanja na poslu. Jednostavno Vam je  dati uopštene informacije za poslovni proces.

 

Nivo 6 – Viši srednji nivo:

Možete vješto i lako komunicirati u mnogim poslovnim i ličnim situacijama, te na različite načine da prenijeti istu poruku. Snalazite se sa mnoštvom tema na prihvatljiv način. Lako učestvujete u razgovoru čak istovremeno i sa nekoliko izvornih govornka.

 

Nivo 7 – Napredni nivo:

Možete izraziti različita mišljenja i braniti svoje ideje u diskusiji. Razumijete  poslovice na tom stranom jeziku. Možete prevazići izazovne situacije, npr. pomiriti neku nesuglasicu u mišljenju.

 

Nivo 8 – Napredni nivo:

Komunicirate efikasno i tačno u izazovnim aktivnostima i zahtjevnim situacijama. Učestvujete sa lakoćom u svim razgovorima društvenog i poslovnog okruženja. Možete održati poslovnu prezentaciju na sastanku ili prezentaciju za prodaju.

 

Nivo 9 – Profesionalni nivo:

Možete efikasno komunicirati sa različitim slušaocima o širokom rasponu poznatih i novih tema i pri tome udovoljiti svim jezičkim zahtjevima.

 

Nivo 10 – Profesionalni nivo:

Vaše jezičke vještine umnogome odgovaraju vještinama obrazovanog izvornog govornika.

Icon_Mail-834124f9

 

Obratite nam se kako biste dobili više informacija i prijavite se za jedan od naših programa. Pošaljite nam upit online.

Kontaktirajte nas >

Testirajte Vaše znanje jezika u 20 min (BESPLATNO)

Testirajte se >

Saznajte zašto je Berlitz više od samo učenja jezika!