Pozovite nas +387 (51) 492 521

BILO KOJI JEZIK, JEDNO RJEŠENJE – BERLITZ

Kursevi italijanskog jezika

Početna

Italijanski jezik

No language was ever more perfectly ordained to express human emotions. – Elizabeth Gilbert. Studenti i polaznici italijanskog jezika fascinirani su muzikalnošću samog jezika, jednostavnošću glasova i šarmantnošću riječi. Posebnost italijanskog jezika leži u njegovoj muzikalnosti – melodičan je i blag. Kroz istoriju, italijanski jezik je postao čuven kao jedan od najvoljenijih jezika ikada.

Italijanski jezik je jedan od romanskih jezika i vrlo popularan jezik. Kada učite italijanski jezik, razumijevanje kulturnih odlika jezika može biti podjednako važno kao i razumijevanje samog jezika. Na časovima italijanskog jezika naučićete ove kulturne aspekte kako biste što bolje razumjeli Italijane i mogli da odgovorite pravilno u poslovnim i/ili društvenim situacijama.

Berlitz metoda® kao dokazano je najbrži i najefikasniji način učenja stranog jezika primjenjuje se i u ovom slučaju, prilikom učenja italijanskog jezika. Na časovima se koristi isključivo italijanski, sa obučenim predavačima koji predaju po našoj metodologiji. Osjećaj učenja sa Berlitz-om je kao da živite u zemlji čiji jezik učite, jer osim upotrebe samog jezika, učite i vještine komunikacije i kulturološko razumijevanje jezika i njegove upotrebe.

Sa nama, imate mogućnost da na osnovu Vašeg rasporeda, tempa i budžeta izaberete grupne ili privatne časove italijanskog jezika, uživo ili onlajn, ali bez obzira na to koju opciju izaberete uživaćete u istim metodama i načinu učenja jezika.

Individualni kursevi
italijanskog jezika

Grupni kursevi
italijanskog jezika

Onlajn kursevi
italijanskog jezika

Zašto učiti italijanski jezik?

Osnovni motiv većine studenata italijanskog jezika je neka vrsta porodične povezanosti, pored onih koji planiraju ili već imaju poslovnu povezanost, sa Italijom. Ali čak i ako to nije slučaj, italijanski jezik može biti sjajan izbor, imajući u vidu činjenicu da italijanski ima „latinske korijene“ baš kao što je to slučaj sa španskim, francuskim i portugalskim jezikom. Možete li zamisliti situaciju u kojoj vam se neko obraća na španskom, a Vi, iako ne govorite taj jezik, ipak uspijevate da razumijete sagovornika i pri tome mu odgovarate na italijanskom? Zvuči pomalo nevjerovatno, zar ne? Iskustva onih koji su učili neki od navedenih jezika kažu da baš i nije.

Italijanski jezik je mnogo lakše naučiti nego ostale jezike. Zvuk glasova i sama melodičnost jezika pomažu da riječi lakše „ostanu u glavi“, dok sama činjenica da ima korijene u latinskom čini riječi prepoznatljivima, upravo zbog toga što se nalaze i u drugim jezicima. A kada im riječi nisu dovoljne, Italijani koriste gestikulaciju rukama i facijalne ekspresije koje na kraju ruše sve barijere u komunikaciji.