fbpx

Pozovite nas +387 (51) 492 521

BILO KOJI JEZIK, JEDNO RJEŠENJE – BERLITZ

Kursevi slovenačkog jezika

Početna

Slovenački jezik

Često se dešava da prilikom susreta sa Slovencima ne možete da komunicirate sa njima, iako oni Vas razumiju, ali Vi njih ne baš najbolje? Šteta, s obzirom na to da je riječ o bliskoj povezanosti – poslovnoj, istorijskoj i do neke granice kulturnoj, kao i saradnji na svim poljima koja će se nastaviti i u budućnosti.

Raširenost slovenačkog jezika

Slovenački jezik danas govori oko 2,2 miliona ljudi kao maternji jezik, od kojih većina živi u Sloveniji. Međutim, postoje slovenačke manjine u zemljama kao što su Austrija, Italija, Mađarska, Hrvatska i Srbija. Također, broj Slovenaca koji žive i rade u inostranstvu procjenjuje se na pola miliona, najviše u zapadnoj Evropi (Njemačka i Francuska), te Sjevernoj i Južnoj Americi (Argentina, Kanada, SAD).
Slovenački je jedan od slavenskih jezika i pripada slavenskoj jezičkoj grupi, te ga je lakše naučiti, jer je blizak našim jezicima.

Individualni onlajn kursevi slovenačkog jezika

Grupni onlajn kursevi slovenačkog jezika

Zašto učiti slovenački?

Poznata je činjenica da se mnogo Bosanaca i Hercegovaca već radi ili se nalazi na privremenom radu ili posjećuje Sloveniju zbog poslovnih, turističkih ili porodičnih razloga. Takođe, studenti koji odluče kao zemlju studiranja odabrati Sloveniju imaju dodatne razloge da što prije savladaju slovenački jezik. Razlog više da se započne sa učenjem slovenačkog jezika – otvaraju se mnogobrojne poslovne i privatne prilike, dok sa druge strane – kako stara izreka kaže – „If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his on language, tha goes to his heart.“-Nelson Mandel